Jag hjälper dig och ditt företag med tidningsproduktion och andra trycksaker, annonser för tidningar och digitala media. Men även andra behov såsom skapande av nyhetsbrev eller andra sätt att kommunicera med kunder och samarbetspartners. Tveka inte att höra av dig för en beställning eller för ett möte om era behov. Det kan handla både korta och enstaka uppdrag, men även långsiktiga samarbeten.

Magasin

Jag har arbetat med redigering, formgivning och layout av dagstidningar, kvällstidningar, kundtidningar med mera i över tjugo år. Jag är noga med helheten, det vill säga att jag förutom bildval och noggrannhet i layouten lägger stor vikt vid bildval, korrekturläsning och faktagranskning. Jag kan formge ett magasin från grunden, men finns det en färdig layout att följa går det naturligtvis bra också.

Jag kan även hjälpa dig som redaktör och skribent.

Trycksak

Allt ifrån tidlösa flyers och broschyrer att dela ut vid behov till specialanpassade trycksaker för evenemang och företagsevent. Behöver ni en produktkatalog eller en företagspresentation att ta med på kundbesök eller att dela ut till besökare? Broschyrer om tjänster eller produkter? Affischer, flyers eller stortavlor inför event? Jag ser till att ert företags varumärke kommer fram på bästa sätt med hjälp av genomtänkt och inspirerande design.

Presentation

Ska du presentera ditt företag för en potentiell kund eller en samarbetspartner? Se till att du har en aktuell, genomtänkt och inbjudande företagspresentation som visar upp era styrkor, erbjudanden, referenser med mera på allra bästa sätt.

Annonser

Tidningsannonser för print och för digitala media. Se till att ditt företag når igenom bruset och syns på bästa sätt i tidningar, magasin, eller på väl valda webbplatser. Jag hjälper dig med innehåll och format, var det är bra att synas och vilka tidpunkter som är mest effektiva.

Kurser

Grundkurs InDesign

En grundkurs i Adobes layoutprogram inDesign, programmet som proffsen använder.

Text/innehåll

Artiklar och reportage till tidningar, magasin, extern webb och intranät med mera. Innehåll till pressmeddelande, nyhetsbrev, artiklar för LinkedIn. Jag hjälper till med korrekturläsning och textredigering. Jag tar fram nytt material från grunden eller redigerar och går igenom befintligt material i behov av uppdatering eller finslipning. Det kan handla om innehåll till både trycksaker eller digitalt material.

Webb

Innehåll och design för extern webb, intranät mm. Jag hjälper er att gå igenom er befintliga webb och/eller ert intranät och tar utifrån era behov och önskemål fram förslag på förändringar, uppdateringar och moderniseringar av innehåll och design. Jag kan uppdatera texter eller skriva nytt material vid behov. Utifrån er grafiska profil tar jag fram ett utseende till en modern och inbjudande webbplats.

Nyhetsbrev

Jag hjälper dig med innehåll och design för nyhetsbrev. Utifrån er verksamhet kan jag skriva nyheter och notiser både från grunden eller redigera befintligt material om det passar er bättre. Jag kan hjälpa er med allt ifrån att ta fram material och att sätta samman nyhetsbrevet till en inbjudande och läsvärd produkt till att se till att det trillar in i era läsares inkorgar vid väl valda tidpunkter.

Projektledning

Med bra planering, effektiv styrning och tydlig kommunikation organiserar jag och håller ihop fotograferingar, filmprojekt, tidningsprojekt, reklamkampanjer och andra typer av projekt. 

Fras och form AB
Himna Nedre Berggård
Linghem