Om Fras och form

Fras och form består av mig, Pernilla Stridh. Jag är journalist, grafisk formgivare och kommunikatör med gedigen erfarenhet av text, layout, typografi, färg och form.

Jag har arbetat som journalist i över 20 år och började min bana som reporter på diverse lokaltidningar i Småland och Halland. Via Expressen och Aftonbladet, där jag arbetade som redigerare på båda huvudtidningarna och deras diverse bilagor gick jag sedan vidare till Amelia, där jag under ett antal år var grafisk formgivare.

2008 sade jag och sambon upp oss från våra respektive arbetsplatser i Stockholm och flyttade till lilla Linghem, strax utanför Linköping, där jag inledningsvis ägnade tiden åt jobbet som förälder och samtidigt startade min egen frilansverksamhet Fras och form. Sedan har jag parallellt med det arbetat på ÖstgötaCorrespondenten samt på reklambyrå och nu sedan några år som kommunikatör på Linköpings stift. 

I Fras och form ägnar jag mig åt trycksaker som tidningar, magasin, affischer, ­stor­tavlor, annonser, broschyrer och årsredovisningar med mera. Fras och form erbjuder även digitala tjänster såsom nyhetsbrev, kommunikation för sociala medier, content och design för webb. Jag hjälper gärna till med textproduktion såsom artiklar och reportage, textredigering, korrektur med mera.

Läs mer här om vad jag kan hjälpa ditt företag med!